Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Dubbele kubus 4

Eén kubus veelvuldig gekliefd. Materiaal: zwart graniet, Indian Black

€1800,00

Zuil

Zuil van zwart graniet: Indian Black

€2000,00

Dubbele zuil

Materiaal: zwart graniet, Indian Black

€2500,00

Stapeling 2

Klein plastiek van wit graniet

€2000,00

Stapeling bruin 1

Stapeling van  bruin graniet

€2500,00

Witte driehoek

Materiaal: scherven  van stuk geslagen wit keramiek, bewerkt

€3000,00

Blauwe ellips

Materiaal: scherven van stuk geslagen blauw geglazuurd keramiek, bewerkt.

€4000,00

Rode vorm

Materiaal: scherven van stukgeslagen rood geglazuurd keramiek, bewerkt.

€2500,00

Gele cirkel

Materiaal: scherven van stuk geslagen geel geglazuurd keramiek, bewerkt.

€3500,00

Roodbruine rechthoek

Materiaal: scherven van stuk geslagen aardewerk van rood- en bruinbakkende klei ( o.a.terracotta), bewerkt.

€2000,00

Roodbruine rechthoek klein

Mareriaal: scherven van stuk geslagen aardewerk van rood- en bruinbakkende klei (o.a. terracotta), bewerkt.

€2000,00

Rood vierkant met diagonalen

Nico Kok maakte 69 blauwe en 100 rode kubussen van het constructie speelgoed "clics".Deze maakte hij op zo een manier aan elkaar dat 144 open kubussen werden geormd Door het kombineren van rode en blauwe kubussen ontstond een vierkant met diagonalen. Thema's van Nico Kok komen terug in dit werk zoals: vierkant, kubus, hoe is het gemaakt, open/dicht,gebruik van materiaal eigenschappen, diagonalen, enz. Het werk is aan de achterzijde gesigneerd.

€2000,00

64 gebogen vierkanten van rubber

64 vierkanten van rubber (10x10 cm) in een gesloten patroon zijn allemaal gebogen door twee tegenover elkaar liggende hoeken te verbinden. Hierdoor ontstaat een nieuw open patroon van in totaal 32 vierkanten (24 vierkanten en 16 halve vierkanten). De vierkanten in dit patroon zijn 45 graden gedraaid ten opzichte van het originele patroon.
Bekende thema's van Nico Kok komen in dit werk terug zoals: vierkanten, patronen van vierkanten, vierkant en "diamant" vierkant, diagonalen, het gebruik van materiaaleigenschappen, hoe is het werk gemaakt, etc.
Het werk is op de achterkant gesigneerd.

€4500,00

Een te grote cirkel of een te klein vierkant

Een te grote cirkel van bandstaal bevindt zich in een vierkant van ook bandstaal maar het kan ook anderom gezien worden dat een te klein vierkant zich bevindt  rond een cirkel.

€2300,00

Pointillistisch vierkant

Tijdens de pandemie verzamelde Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed bij tweedehandswinkels en internet.
Hij verzamelde ook ministeck. Ministeck is een simpel en ingenieus spelprincipe: met inpluggen, losmaken, opnieuw inpluggen en ontwerpen maak je een mozaïek van een afbeelding. Nico maakte een vierkant van de ministeckstukken.
Er zijn vijf verschillende stukken ministeck in vele kleuren. Twee stukken van de vijf hebben een bepaalde richting. Door de ministeckstukken in het vierkant een andere richting te geven dan de omgeving is het  herkenbaar. Niet vanwege de kleur, want de kleur van de stukjes is willekeurig gekozen.
Bekende thema's van Nico Kok komen terug in dit werk zoals: vierkant, wat kan met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, verticaal/horizontaal, patronen, etc
Hij gebruikte voor dit werk ongeveer 23.000 stukjes ministeck.
Het werk is aan de achterzijde gesigneerd.

€5500,00

Spiegelbeeld (3x)

Op een 1/4 doorzichtige bol is "spiegelbeeld "geschreven.Deze 1/4 bol is op een bovenvlakspiegel (optische spiegel) geplaatst.
De1/4 transparente bol wordt nu een 1/2 bol
Je ziet nu in de spiegel de achterkant van "spiegelbeeld". De achterkant van "spiegelbeeld" is gespiegeld en daarom zie je "spiegelbeeld "in de spiegel weer normaal.
"Spiegelbeeld"is ook op de spiegel geschreven. Omdat het een bovenvlakspiegel is vallen hier  beeld en spiegelbeeld samen.
Het werk is aan de achterkant gesigneerd.

€2500,00

Van voor naar achteren en van achteren naar voren 1

19 verticale wit gelakte stalen strips en 19 horizontale wit gelakte stalen strips zijn zo aan elkaar bevestigd dat er een diagonaal ontstaan door te variëren welk deel van de strip zich voor of achter de andere strip bevindt.
Thema's van Nico Kok zoals: het vierkant, de diagonalen, hoe is het werk gemaakt, voor/achterkant, het gebruik van materiaaleigenschappen, komen in dit werk terug.
Het werk is aan de achterzijde gesigneerd. Video:https://www.youtube.com/watch?v=GqMz33v-W7o

€2500,00

Vierkant hangend aan zijn diagonalen

Een vierkant van rond staal van 3 mm hangt aan zijn diagonalen (zwart koord van 3 mm) aan een spijker. Als de diagonalen niet veerkrachtig zouden zijn dan zou dit niet mogelijk zijn. Er zou een instabiele situatie zijn omdat de spijker (het draaipunt) in het midden van het vierkant bevindt. Door de veerkracht van het koord is het vierkant gezakt  en staat de nagel nu bovenaan het vierkant en is er een stabiele situatie ontstaan. De diagonalen worden gebogen en er ontstaat een piramide in perspectief.
Thema's van Nico Kok komen in dit werk terug zoals: vierkant, materiaalgebruik, hoe wordt het werk gemaakt, piramides, wat ermee gedaan kan worden, diagonalen, etc.

€2400,00

Acht blauwe en rode vierkanten

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder houten clics, lego, twickto, triqo, enz
In dit werk gebruikte hij alleen houten blokken.De blokken zijn gebruikt en blauw of rood geschilderd. De houten blokken zijn in dit werk zo gerangschikt dat blauwe en rode vierkanten ontstaan. Het werk reflecteert naar de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en naar de minimal kunsytenaar Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, etc. komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd..

€3500,00

Dertig vertikale lijnen

"Dertig vertikale lijnen" Materiaal: ijzerdraad, sterk magnetisch paneel Dertig stukken ijzerdraad van ongeveer 100 cm worden aan getrokken door een sterk magnetisch paneel. De ijzerdraden zijn niet veerkrachtig en kunnen makkelijk buigen daarom zijn de draden niet strak van vorm. Door de magnetische werking zijn de draden sterk verbonden met het paneel maar is het wel mogelijk de draden er af te halen of te verschuiven. Door de vertikale draden licht te buigen en/of te verschuiven kan de compositie veranderd worden.De mogelijkheden zijn ontelbaar maar het is de bedoeling dat er enige mate van afstand blijft tussen de draden en het totaal beeld ongeveer gelijk blijft. De mogelijkheid dat het werk veranderd kan worden, speelt mee hoe men het werk ervaart. Op de achterkant is het werk gesigneerd.

€3000,00

Elf vierkanten in de hoek

Elf vierkanten van 3mm rond staal zijn opvolgorde in een hoek gehangen waarbij de twee opstaande zijden tegen beide wanden leunen. Er ontstaat een piramode van vierkanten waarbij de kleinste vierkant op de top van de piramide bevindt. Thema's van Nico Kok komen terug in dit werk zoals: vierkanten, piramides, materiaal eigenschappen,hoe is het werk gemaakt, wat kan er mee gedaan worden,enz.

€6000,00

Half open vierkant

Er zijn  twee sneden gemaakt  in een canvas doek.De ontstane driehoek is nog bevestigd aan de lange zijde van de driehoek aan het doek.De driehoek wordt omgebogen langs deze lange zijde.Een half open vierkant en een gedeelte van de achterkant van het doek wordt nu zichtbaar.Thema's van Nico Kok komen in dit werk terug zoals: hoe is het werk gemaakt, materiaaleigenschappen, het vierkant, diagonaal, open/dicht, voor/achter, beeld/spiegelbeeld, etc. Het werk is op de achterkant gesigneerd.

€2200,00

Negenenveertig gele duplo lego piramiden

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed ingezameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder lego
In dit werk gebruikte hij alleen geel duplo lego: Duplo lego is voor het eerst in 1968 op de markt gekomen. In dit werk zijn heel oude stenen verwerkt die veel gebruikt zijn door kleine kinderen en vrij nieuwe waar bijna niet mee gespeeld is. De gele stenen zijn gecombineerd tot een reliëf van negenenveertig piramides.
Maar in dit werk zijn  ook een verschillende vierkant patronen te zien.
Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten.
Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk.
Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, piramide, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, patroon, diagonaal, etc., komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd. Video:https://www.youtube.com/watch?v=BvZpwLfnRbY

€3300,00

Open vierkant in vierkant

Twee sneden worden gemaakt in een canvas doek. De ontstane driehoeken worden over de lange zijde omgebogen zodat er een open vierkant ontstaat binnen een groter vierkant. Dit groter vierkant heeft de kleur van de achterzijde van het doek. Thema's van Nico Kok komen terug in dit werk zoals: voor en achterkant, hoe is het werk gemaakt, wat kan er mee gedaan worden, gebruik van materiaal eigenschappen.beeld en spiegelbeeld, vierkant en vierkant in diamantvorm, open/dicht,enz

€2200,00

Rode duplo lego vierkant

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed ingezameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder ook lego
In dit werk gebruikte hij alleen rood duplo lego. Duplo lego is voor het eerst in 1968 op de markt gekomen. In dit werk zijn heel oude stenen verwerkt die veel gebruikt zijn door kleine kinderen en vrij nieuwe waar bijna niet mee gespeeld is. Het duplostenen zijn samengevoegd tot een groot vierkant en een klein vierkant.
Het kleine vierkant wordt zichtbaar doordat dit vierkant verticaal is opgebouwd met duplo en het grote vierkant horizontaal.
Hierbij moet worden opgemerkt dat het moeilijk is om een vierkant te maken met (duplo) Lego omdat de verhouding lengte en hoogte 6 : 5 is.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant,horizontaal/verticaal, wat kan met de vorm, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur etc. komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd. Video:https://www.youtube.com/watch?v=xJeyfb69Alk

€3200,00

Twee diagonalen

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder houten clics, lego, twickto, triqo, enz
In dit werk gebruikte hij alleen houten blokken. De houten blokken zijn in dit werk zo gerangschikt dat twee diagonalen ontstaan in het vierkant. Het werk reflecteert naar de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en naar de minimal kunsytenaar Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, etc. komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd..

€3500,00

Vijfentwintig rode lego piramides

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed ingezameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder lego
In dit werk gebruikte hij alleen de rood lego: Ongeveer 1000 rode legoplaatjes zijn gecombineerd tot een reliëf van vijfentwintig piramides.
Maar in dit werk zie je ook een verschillende vierkant patronen.
Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten.
Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk.
Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, piramide, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, patroon, diagonaal, etc., komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€2200,00

Zeventien blauwe vierkanten

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder "clics".
In dit werk gebruikte hij alleen de blauwe clics: Zo'n 1300 blauwe clics zijn gecombineerd tot een reliëf van zeventien vierkanten.
Maar in dit werk zie je ook 12 "negatieve" vierkanten en 4 kubussen.
Elke clic is ook een vierkant. Clics zijn er alleen in rood, geel, groen, blauw, wit en zwart.
Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten.
Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk.
Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, kubus, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, contrast positief / negatief, etc., Komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€3000,00

1327 rode clics

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder "clics".
In dit werk gebruikte hij alleen de rode clics: 1327 rode clics zijn gecombineerd tot een reliëf van 7 vierkanten maar ook 6 negatieve vierkanten.
Elke clic is ook een vierkant. Clics zijn er alleen in rood, geel, groen, blauw, wit en zwart.
Alleen rood wordt gebruikt in dit monochrome werk en het is nauwelijks herkenbaar als speelgoed.
Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten.
Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk.
Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, contrast positief / negatief, etc. komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd.

€3000,00

Twaalf groene vierkanten

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder "clics".
In dit werk gebruikte hij alleen de groene clics: 1291 groene clics zijn gecombineerd tot een reliëf van twaalf vierkanten.
Alle vierkanten hebben twee zijden gemeen.
Door deze opstelling wordt een diagonaal in de vierkanten steeds duidelijker naarmate het vierkant groter wordt.
Elke klik is ook een vierkant. Clics zijn er alleen in rood, geel, groen, blauw, wit en zwart.
Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten.
Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk.
Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella.
Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, contrast positief / negatief, diagonaal, etc., Komen terug in dit werk.
Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€3000,00

Verschillend verbonden

Twee staven rond staal zijn op twee manieren verschillend met elkaar verbonden.

€2000,00

Vier halve vierkanten, 2

Zwart geglazuurde witte tegels bekrast

€2500,00

Gebogen foto

Foto van 50x50x0,3 cm op aluminium dibond. Oplage: 10 , gesigneerd en genummerd. Jaar: 1992/2019

€300,00

Rubbing van veertig vierkanten

Een rooster van 32 vierkanten is overlapt door een rooster van 8 vierkanten. Hierdoor wordt een nieuw donkerder vierkant gevorme. In het midden ontbreekt een vierkant hier door ontstaan een open vierkant. Het werk is op zowel de voorkant als de achterkant gesigneerd.

€2000,00

Scheurwerk zwart/oranje 2

Een strook wit papier is aan de voorkant zwart geschilderd en aan de achterkant oranje. Op een speciale schuine wijze wordt deze strook gescheurd langs een rechte lijn. Er ontstaat twee stroken waarvan de scheur lijnen elkaars spiegelbeeld zijn als een strook omgedraaid wordt. Deze stroken worden gespiegeld naast elkaar op een vel papier gelijmd. Tussen de witte ( van het witte papier) scheurlijnen is de kleur van de achterzijde te zien oranje.Deze werkwijze  wordt herhaald tot het vel papier vol is.Het uiterlijk van de scheurlijnen wordt bepaald door de papier kwaliteit, papier dikte, kwaliteit en kleur van de verf, de techniek van het scheuren (afwijking van de rechte lijn) en de wijze waarop de scheurlijnen naast elkaar gelijmd wordt. Op de achterzijde is het werk gesigneerd. Thema's van Nico Kok zoals gebruik van materiaal eigenschappen, hoe is het werk gemaakt, beeld/spiegelbeeld, voorkant/achterkant, vertikale lijnen,vierkant,links/rechts komen terug in dit werk.

€1500,00

Scheurwerk zwart/oranje diagonalen

Een strook wit papier is aan de voorkant zwart geschilderd en aan de achterkant oranje. Op een speciale schuine wijze wordt deze strook gescheurd langs een rechte lijn. Er ontstaat twee stroken waarvan de witte scheurlijnen (van het witte papier) elkaars spiegelbeeld zijn als één strook omgedraaid wordt. Deze stroken worden gespiegeld naast elkaar op een vel papier gelijmd. Tussen de witte scheurlijnen is de kleur van de achterzijde te zien oranje.Deze werkwijze  wordt herhaald tot het vel papier vol is.Het uiterlijk van de scheurlijnen wordt bepaald door de papier kwaliteit, papier dikte, kwaliteit en kleur van de verf, de techniek van het scheuren (afwijking van de rechte lijn) en de wijze waarop de scheurlijnen naast elkaar gelijmd wordt.Bij dit werk zijn de inkepingen zo geplaatst dat twee diagonalen ontstaan. Op de achterzijde is het werk gesigneerd. Thema's van Nico Kok zoals gebruik van materiaal eigenschappen, hoe is het werk gemaakt, beeld/spiegelbeeld, voorkant/achterkant, vertikale lijnen,vierkant,links/rechts en diagonalen, komen terug in dit werk.

€1500,00

Negenenveertig kubussen

Negenenveertig kubussen zijn gemaakt van ijzerdraad.
Ze zijn met elkaar verbonden en vormen vierkante patronen.
De ijzerdraad is aan elkaar bevestigd met hard zilveren soldeer (zeer sterk).
De las is donker gepatineerd.
Het staal is gefixeerd met matte vernis.
Het werk kan met kleine spijkers op de hoeken opgehangen worden doordat het werk erg licht is (0,3 kg)
Thema's van Nico Kok zoals vierkant, kubus en het materiaalgebruik komen terug in dit werk.

€2500,00

Negenenveertig vierkanten

Negenenveertig vierkanten zijn gemaakt van ijzerdraad.
Ze zijn met elkaar verbonden en vormen een vierkant patroon.                                      Het ijzerdraad is aan elkaar bevestigd met hard zilver soldeer (zeer sterk).
De las is donker gepatineerd.
Het staal is gefixeerd met matte vernis.
Het werk kan met kleine spijkers op de hoeken opgehangen worden doordat het werk erg licht is (0,12 kg)
Thema's van Nico Kok als vierkant en materiaalgebruik komen terug in dit werk.
 

€2000,00

Negenenveertig vierkanten met diagonalen

Negenenveertig vierkanten met diagonalen zijn gemaakt van ijzerdraad.
Ze zijn met elkaar verbonden en vormen een vierkant patroon.
Het ijzerdraad is aan elkaar bevestigd met hard zilveren soldeer(zeer sterk).
De las is donker gepatineerd.
Het ijzerdraad is gefixeerd met matte vernis.
Het werk kan met kleine spijkers op de hoeken opgehangen worden doordat het werk erg licht is (0,3 kg)
Thema's van Nico Kok als vierkant en materiaalgebruik komen terug in dit werk.

€2000,00

Zesendertig piramiden

Het kunstwerk is gemaakt van ijzerdraad.
Zesendertig piramiden zijn geplaatst in een vierkant patroon van 6x6.
De ijzerdraad is aan elkaar bevestigd met hard zilveren soldeer(zeer sterk).
De las is donker gepatineerd.
Het werk is gefixeerd met matte vernis.
Het werk kan met kleine spijkers op de hoeken opgehangen worden doordat het werk erg licht is (0,3 kg)
Thema's van Nico Kok als vierkant en materiaalgebruik komen terug in dit werk.
 

€2500,00

Twee gevouwen vierkanten, 4

Twee vierkanten van staal, afmeting 30x30x0,15 cm, gevouwen Oplage: 10   1/10 Gesigneerd aan de binnenzijde

€300,00

Twee gevouwen vierkanten, 5

Twee gevouwen vierkanten van staal, afmeting 30x30x0,15 cm Oplage: 10   1/10 Gesigneerd aan de binnenzijde

€300,00

Twee gevouwen vierkanten, gestapeld

Twee gevouwen vierkanten van staal, afmeting 30x30x0,15 cm, gestapeld Oplage: 10,   1/10 Gesigneerd aan de onderzijde

€300,00

Vier gevouwen vierkanten

Vier  vierkanten van staal afmeting: 30 x 30 x 0,15 cm, gevouwen Oplage: 10, 1/10 Gesigneerd aan de binnenzijde  

€300,00

Twintig vierkanten 1

Twintig identieke vierkanten van papier zijn verschillend opgehangen aan één ophangpunt 1 De vierkanten zijn 100x100 cm.

€2500,00

Acht verschillende halve vierkanten binnen het vierkant

Serie van acht nederlandse  kunstpostzegels gedrukt in oplage van 10 Acht postzegels van elk 30x40mm Bij verkoop een certificaat van echtheid met oplage nummer 1/10  

€50,00

Vierkant met diagonalen

Serie van vijf nederlandse kunstpostzegels gedrukt in  een oplage van 10, ontworpen door Nico Kok Vijf postzegels van elk 30x40mm Gesigneerd in de laatste postzegel: Nico Kok 2014 Met certificaat van echtheid bij verkoop met oplage nummer 1/10

€50,00

Vierkant met middellijnen

Serie nederlandse kunstpostzegels in oplage van 10 gedrukt, ontworpen door Nico Kok Vijf Postzegel van elk  30x40mm Gesigneerd op de laatste postzegel: Nico Kok 2014 Bij verkoop certificaat van echtheid met oplage  nummer 1/10

€50,00

Gevouwen vierkant

Vierkant van staal, afmeting 30x30x0,15 cm, gevouwen Oplage: 10   1/10 Gesigneerd aan de onderzijde

€300,00

Gevouwen vierkant, staand in de hoek

Gevouwen vierkant, staand in de hoek. Oplage: 10  1/10 Gesigneerd aan de onderzijde

€300,00

Verbrand hout

Verbrand hout is bewerkt

€2500,00

Gevouwen papier 1

Rubbing van gevouwen (3x) papier met grafiet.

€1500,00

Gevouwen papier 2

Rubbing van gevouwen (2x) papier met grafiet.

€1500,00

Gevouwen vierkanten 1

Rubbing (wrijftekening) met grafiet van gevouwen vierkanten.

€1500,00

Vierkant van zwart koord 1

Zwart vierkant in vierkant Een glasplaat van 60 x 60 cm is om wonden door een zwart koord.

€2000,00

Driehoeken

Om de hoeveelheid stikstof en ultra-laag kool in het staal te bepalen werden er staalpillen uit monster geponst. Zachtstaal werd direct na zandstralen geponst (licht van kleur), hard staal werd na zandstralen eerst verhit voor het ponsen (blauw). Ultra-laagkool werd niet gezandstraald maar gefreesd.(dikker, glanzend) Stikstof wordt tegenwoordig met de spectrometer bepaald.

€2000,00

Hout 1

Molenboshout divers, bewerkt

€2500,00

Hout 3

Molenboshout divers, bewerkt

€1500,00

Hout 4

Molenboshout divers, bewerkt 

€1500,00

Hout 6

Molenboshout divers, bewerkt 

€1700,00

Houten figuren (groot)

Vierkanten van 15 x 15 cm van diverse soorten hout met eenvoudige geometrische vormen zoals vierkant, cirkel, driehoek, vijfhoek, zeshoek, trapezium,ovaal, rechthoek, ellips,enz

€1700,00

Houten figuren (klein)

Vierkanten van 10 x10 cm van diverse soorten hout met eenvoudige vormen, bewerkt.

€1500,00

Houten ring

Molenboshout divers, bewerkt.

€1500,00

Oneindige tapstraal

Foto's van de staalproductie van Tata Steel IJmuiden. Na het oxystaalproces wordt het vloeibare staal per lading uit de converter ( groot vuurvast vat)  getapt in een staalpan met vuurvaste bekleding. Het tappen is fasinerend door de hitte ( gemiddeld 1630 graden) en het geweld ( gemiddeld in 6 minuten 330 ton staal).

€2000,00

Ovale vorm

Ovale vorm van monster staafjes en ijzerertspellets, halffabrikaat en grondstof van de staalproductie.

€1500,00

Pellets 1

Reliëf van ijzerertspellets, de belangrijkste grondstof voor de staalproductie.

€1800,00

Pellets 2

Reliëf van ijzerertspellets, de belangrijkste grondstof voor de staalproductie.

€1500,00

Staal 2

Analoge foto's van de staalproductie Oxystaalfabriek 2 Tata Steel IJmuiden(1990),  mechanisch bewerkt.

€2000,00

Van staalpan tot slakkenpan

Foto's van de staalproductie, van lege voorverwarmde staalpan naar  volle staalpan. Na het staaltappen wordt de achter gebleven slak uit de converter getapt in een slakkenpan.

€2000,00

De onderliggende gedachte

Serie kunstpostzegels ontworpen door  Nico Kok en uitgebracht in 2010 tijdens de estafette tentoonstelling "De onderliggende gedachte" van kunst in de Mariaschool te Heemskerk met de kunstenaars Kees Heesterbeek, Piet Vos, Nico Kok, Frits Klaver, Gerard Strik, Ewout van Santen en Mary Admiraal. Zeven postzegels van elk 30x40mm Oplage: 50 Bij verkoop certificaat van echtheid en oplagenummer.

€30,00

Dubbele kubus 6

Materiaal: zwart graniet , Indian Black

€1800,00

Dubbele kubus 7

Materiaal: graniet, Indian Black

€1800,00

Figuur

Materiaal: zwart graniet, Zwart Zweeds. Met hitte bewerkt

€2000,00

Dubbele kubus 5

Materiaal: zwart graniet, Indian Black

€1800,00

Dubbele kubus 8

Materiaal: zwart graniet, Indian Black

€1800,00

Lepels

Van 108 lepels zijn de stelen afgehaald. Op een kunstof bord zijn de lepels bevestigd, 54 lepels met de voorzijde (hol) en 54 met de achterzijde (bol). De omgeving is in spiegelbeeld in de lepels zichtbaar  en in de holle zijden ook nog op zijn kop.Alle lepels vormen samen een vierkant patroon van vertikale en horizontale lijnen maar ook  van diagonalen. Thema's van Nico Kok zoals: beeld/spiegelbeeld, voorkant/achterkant, hol/bol, vierkant patronen,enz komen terug in dit werk.Op de achterkant is het werk gesigneerd.

€2000,00

Plof

Materiaal: zwart graniet, Zwart Zweeds met hitte bewerkt

€8000,00

Driehoeken 2

Wrijftekening met grafiet van 24 driehoeken.

€1500,00

Driehoeken 3

Rubbing (wrijftekening) met grafiet van 22 driehoeken.

€1500,00

Gebogen vierkanten

Wrijftekening (rubbing) met grafiet van gebogen vierkanten.

€1500,00

Vierkanten in vierkanten

rubbing (wrijftekening) met grafiet.

€1000,00

Zwart tegeltableau

Tegeltableau van negen zwart geglazuurde witte keramische tegels, gebroken en bewerkt.

€1200,00

Dubbele kubus 1

Eén kubus tweemaal vierkeer gekliefd.  Materiaal: zwart graniet, Indian Black

€1800,00

Vierkanten en driehoeken 1

Rubbing (wrijftekening) met grafiet van 96 driehoeken en 24 vierkanten.

€1500,00

Vierkanten en driehoeken 3

Grafiet rubbing van driehoeken en vierkanten

€1500,00

Cirkels en vierkanten, positief en negatief

Rubbing (wrijftekening) met grafiet van cikels en vierkanten , postief en negatief.

€1000,00

Driehoeken en parallellogrammen

Wrijftekening (rubbing) met grafiet van driehoeken en parallellogrammen.

€1500,00

Scheurwerk geel 5

Gescheurd en gevouwen geel papier, gewreven met grafiet.

€1500,00

Scheurwerk zwart 1

Scheurwerk van zwart geverfd wit papier

€1500,00

Stapeling 1

Stapeling van rood graniet

€2200,00

26 vierkanten

Rubbing (wrijftekening) van 26 vierkanten met grafiet

€1500,00

Halve en hele vierkanten

Rubbing (wrijftekening) van halve en hele vierkanten  met grafiet

€1500,00

Vierkanten met trapezium

Grafiet rubbing (wrijftekening) van vierkanten met trapezium.

€1500,00

Rood zwart en wit scheurwerk

Scheurwerk van zwart geschilderd rood papier gespiegeld geplakt op wit papier

€1500,00

Scheurwerk geel 2

Geel papier gescheurd, gevouwen en gewreven met grafiet

€1200,00

Piepschuim

Rubbing (wrijftekening) met grafiet.

€1000,00

Vier identieke vierkanten met gleuf verschillend gevouwen

Vier identieke vierkanten met gleuf verschillend gevouwen. Loodplaat Oplage 10  nr. 2/10

€600,00

Grote kubus

Grote kubus van  zwart graniet , Zwart Zweeds

€6000,00